Klassieke Homeopathie voor Mens en Dier

zwanger

Homeopathie en zwangerschap

Je bent zwanger. Dit is de mooiste tijd van je leven. Maar ook een moeilijke tijd. Je lichaam verandert, de hormonen jagen door je lijf en soms krijg je klachten, waardoor deze negen maanden de langste van je leven lijken te zijn.

Een van de bekende klachten is overgeven. Meestal gaat dat na de derde maand over, maar misschien ben jij een van die vrouwen, die ook na de derde maand nog iedere dag last hebben van misselijkheid en overgeven. Medisch is er vaak niets aan te doen. Je krijgt meestal voedingsadviezen en je moet het vooral wat rustiger aan doen. Een homeopatisch middel kan voor deze klacht een goede oplossing bieden. Ook als je in de eerste drie maanden van je zwangerschap bent, is overgeven goed te behandelen met homeopathie.

Een iets minder bekende klacht maar minstens zo vervelend is jeuk tijdens de zwangerschap. Medisch niet goed te diagnostiseren en er is weinig aan te doen, maar die 9 maanden worden een moeilijke tijd door de voortdurende jeuk.

Omdat je zwanger bent wil je natuurlijk geen medicatie nemen die schadelijk kan zijn voor je ongeboren kind. Vandaar dat je op zoek gaat naar een oplossing die je kindje niet schaadt maar wel helpt om dit soort vervelende klachten dragelijk te maken, zodat je kan genieten van je zwangerschap.

Als je in deze periode homeopathie gebruikt zal dat een postieve invloed hebben op het verloop van je zwangerschap. Homeopathie is niet schadelijk voor je ongeboren kindje en een goed gekozen homeopathisch middel geeft jou meer energie en is dus indirect ook goed voor je baby.

Na de bevalling

arnicaNa de bevalling zijn er bekende homeopathische middelen zoals Arnica, die zorgen dat je sneller herstelt. Arnica helpt jou om te herstellen maar helpt ook je kindje om sneller bij te komen van de bevalling.

Homeopathie en postnatale depressie

Je kind is geboren. Het ligt in je armen. Je zou dolgelukkig moeten zijn maar je bent het niet. Je bent verdrietig, onzeker over jezelf en bij het minste in tranen. Deze zogenaamde "kraamtranen" worden voor een deel veroorzaakt door de veranderingen in de hormoonspiegel sinds de bevalling. Als je langer dan een paar dagen bedroefd en onzeker blijft en weinig of geen plezier beleeft aan je pasgeboren kind, kan het zijn dat je de symptomen hebt van een postnatale depressie.

baby

Als homeopathisch therapeut neem ik je klachten serieus en ik luister naar je verhaal. We gaan samen terug in de tijd om gebeurtenissen te vergelijken en te verbinden. Ik vraag naar je zwangerschap en hoe je die beleefd hebt. Natuurlijk speelt ook de medische kant een rol bij de behandeling. Samen brengen wij orde in je gevoelens en met behulp van een homeopathisch middel proberen we zo snel mogelijk de balans te herstellen, zodat je weer kunt genieten van je kind en van jezelf als moeder en vrouw.

Symptomen waaraan je een post natale depressie kunt herkennen zijn vooral angsten, verdriet, lusteloosheid, vermoeidheid en slapeloosheid of juist veel slapen. Voor de volledige lijst kun je kijken op www.kraamtranen.nl.